ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνικό πένθος την Τετάρτη (27/10) για τη Φώφη Γεννηματά

14:32 - 25 Οκτ 2021 | Πολιτική
Εθνικό πένθος την Τετάρτη (27/10) για τη Φώφη Γεννηματά
Ημέρα εθνικού πένθους κηρύσσεται η Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10:00 το πρωί, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. 

Υπενθυμίζεται πως η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα (25/10) στις 12:04 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύονταν από τις 11 Οκτωβρίου, δίνοντας γενναία μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας έτσι σε πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 25 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.