ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διήμερη επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα- Πρόγραμμα και ατζέντα

10:00 - 28 Οκτ 2021 | Πολιτική
Διήμερη επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα- Πρόγραμμα και ατζέντα
Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της... αποχαιρετιστήριας περιοδείας της, καθώς έπειτα από 16 χρόνια αναμένεται να παραδώσει στον Όλαφ Σολτς την Καγκελαρία της Γερμανίας.

Την πρόσκληση για την επίσκεψη είχε απευθύνει ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του μήνα και η κα. Μέρκελ την αποδέχθηκε. Η Ελλάδα, άλλωστε είναι μία από τις χώρες που σημάδεψαν τη σταδιοδρομία ης. Διαχειρίστηκε τις μεγάλες κρίσεις και υπήρξε πρωταγωνίστρια σε καθοριστικές εξελίξεις για την πατρίδα μας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της επίσκεψης - το βράδυ της Πέμπτης η καγκελάριος και ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν κοινό δείπνο.

Την Παρασκευή το πρωί η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με νέους, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Στις συνομιλίες με τον έλληνα πρωθυπουργό θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την οικονομική συνεργασία, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα όπως το προσφυγικό, αλλά και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. Η Άνγκελα Μέρκελ, άλλωστε πάντα ζητούσε Ελλάδα και Τουρκία να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας, ενώ θεωρείται πως έχει μεσολαβήσει και σε περιόδους μεγάλες έντασης ώστε να αποτραπούν "θερμά επεισόδια".

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της κας. Μέρκελ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, με τις δηλώσεις της να αναμένονται ασφαλώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου 2021 και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου 2021, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.