ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Έτος άνευ προηγουμένου το 2022 για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

20:15 - 04 Νοε 2021 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Έτος άνευ προηγουμένου το 2022 για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
Την πεποίθηση ότι το 2022 θα εξελιχθεί σε χρονιά άνευ προηγουμένου σε ό,τι αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των logistics, του τουρισμού, του real estate (κτηματαγοράς) και της υψηλής τεχνολογίας, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 6ο Thessaloniki Summit.

Πρόσθεσε ότι η εικόνα της Ελλάδας στους κύκλους των ξένων επενδυτών έχει αλλάξει, καθώς αποδίδουν καρπούς η πολιτική σταθερότητα, αλλά και η εξαιρετικά φιλοεπενδυτική πολιτική της κυβέρνησης, ο υψηλός βαθμός ψηφιοποίησης και η σημαντική μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. 

Κατά τον κ. Γεωργιάδη, η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε έναν βαθμό με την προσέλκυση επενδύσεων και την επιστροφή στη χώρα -χάρη και σε αυτές- εξειδικευμένων στελεχών, που έφυγαν στο εξωτερικό για δουλειά την προηγούμενη δεκαετία.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε το παράδειγμα του ψηφιακού κέντρου της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο εργάζονται σήμερα περίπου 80 Έλληνες που επέστρεψαν από το εξωτερικό. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 04 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.