ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πρέπει να αποτελεί προορισμό για επενδύσεις

18:05 - 13 Νοε 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πρέπει να αποτελεί προορισμό για επενδύσεις
Στους ταχείς, όπως τους χαρακτηρίζει ρυθμούς, με τους οποίους αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία εστιάζει ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα "The Telegraph".

Όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης "η Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική χώρα σε σύγκριση με την Ελλάδα του 2011, την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης…Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας, δεν είναι πια μία χώρα που αντιμετωπίζει διαρκώς δημοσιονομικές δυσκολίες. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι μόνο προορισμός για διακοπές, πρέπει να αποτελεί προορισμό για επενδύσεις".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται στην επικείμενη επίσκεψή του στο Λονδίνο, αλλά και στα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναδεικνύοντας την πρόθεσή του να θέσει το ζήτημα στον Μπόρις Τζόνσον. "Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Τα Γλυπτά κλάπηκαν τον 19ο αιώνα, ανήκουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και πρέπει να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα σοβαρά και με ειλικρίνεια…Η άρνηση να συζητηθεί το θέμα των Γλυπτών φαντάζει σε εμένα -δεδομένων των όσων έχουν συμβεί όσον αφορά την επιστροφή πολιτιστικών θησαυρών- ως μία αναχρονιστική προσέγγιση", αναφέρει. Παράλληλα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι, εάν υπήρχε βούληση εκ μέρος της κυβέρνησης (του Ηνωμένου Βασιλείου) για αλλαγή στάσης, "θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μία διευθέτηση με το Βρετανικό Μουσείο για να δανείσουμε στο εξωτερικό πολιτιστικούς θησαυρούς οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί ποτέ εκτός Ελλάδας…".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.