ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιόπουλος: Το Πολυτεχνείο είναι η σύγχρονη ρίζα της Δημοκρατίας

15:17 - 17 Νοε 2021 | Πολιτική
Ηλιόπουλος: Το Πολυτεχνείο είναι η σύγχρονη ρίζα της Δημοκρατίας
"Το Πολυτεχνείο είναι η σύγχρονη ρίζα της Δημοκρατίας στη χώρα. Αποτέλεσε τομή, μια εξέγερση της νεολαίας που θα μας θυμίζει διαρκώς ότι κανένα καθεστώς, όση βία και αν επιστρατεύσει, όσους ισχυρούς συμμάχους και αν έχει εντός και εκτός χώρας, δεν μπορεί να αντισταθεί όταν ο λαός αποφασίζει να ανοίξει το δρόμο για τη Δημοκρατία".

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5 FM", για να υπογραμμίσει ότι "η Δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η ισότητα περνά πάντα μέσα από τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες, ποτέ δεν χαρίζονται" και γι' αυτό "δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το Πολυτεχνείο συνεχίζει ακόμα να ενοχλεί". Σχολίασε πως "δεν είναι τυχαίο ότι τρία κεντρικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, -ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βορίδης και ο κ. Πλεύρης- προσπάθησαν να στήσουν την καριέρα τους πάνω στην άρνηση των νεκρών του Πολυτεχνείου".

Τόνισε ότι το Πολυτεχνείο συνεχίζει να ζει στους αγώνες του σήμερα και πως ο κεντρικός αγώνας σήμερα είναι "για να προστατεύσουμε την κοινωνία απέναντι σε μία φονική πανδημία, ο αγώνας για να νικήσει η ζωή". Επισήμανε ότι αυτή τη μάχη δίνουν "πρώτοι απ' όλους οι ήρωες της πρώτης γραμμής, εγκαταλελειμμένοι από μια κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία".

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι "δυστυχώς, μέσα στο Νοέμβρη ήδη μετράμε 985 απώλειες", ενώ σε συνέντευξη του στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, επανέλαβε το ερώτημα που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: "πόσες από τις απώλειες που είχαμε μέχρι τώρα συνέβησαν εκτός ΜΕΘ;". Παράλληλα την κάλεσε να δώσει στοιχεία για το "ποια είναι τα ποσοστά θνητότητας μέσα στις ΜΕΘ, ειδικά μετά την πρόσφατη καταγγελία του κ. Βασιλακόπουλου ότι πολλές από τις ΜΕΘ που φτιάχτηκαν μέσα στην πανδημία ήταν πρόχειρες και δεν πληρούσαν τα κατάλληλα πρότυπα νοσηλείας". Πρόσθεσε ότι "από όλη την Ελλάδα έρχονται καταγγελίες από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για τεράστιες ελλείψεις, όπως για παράδειγμα ότι ένας γιατρός σε εφημερία μπορεί να αντιστοιχεί σε 120 περιπτώσεις", ενώ είπε πως "ένας γιατρός από το Βόλο που έκανε καταγγελίες για την κατάσταση στο νοσοκομείο του, σήμερα ενημερώθηκε από τις εφημερίδες της πόλης ότι διώκεται πειθαρχικά".

Συνεχίζοντας την έντονη κριτική προς την κυβέρνηση ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης "έχει αναδειχθεί σε βασικό αρνητή της πραγματικότητας", προσθέτοντας ότι ήταν "απόλυτα χαρακτηριστική η χθεσινή εικόνα του κ. Μητσοτάκη, τη στιγμή που καταγράφονταν 80 απώλειες στη χώρα, εκείνος να υπόσχεται ένα covidfree καλοκαίρι". Ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για "έναν πρωθυπουργό που ακόμα και τώρα αρνείται να πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα, προκειμένου και να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να αποφύγουμε ένα νέο lockdown. Αρνείται κατ' αρχάς να προχωρήσει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών". Σημείωσε ότι "η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών δεν αποτελεί λύση", καθώς "χρειάζεται να μπουν στη μάχη οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που τώρα παραμένουν covidfree". Αλλά και: "να υπάρξει δωρεάν μαζική συνταγογράφηση τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για να μπορούμε να ελέγξουμε τη διασπορά μέσα στην κοινότητα, να επιστρέψει η τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό και προφανώς να ακυρωθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο σχέδιο που υλοποιεί η κ. Κεραμέως, για συγχώνευση 1.000 σχολικών τμημάτων εν μέσω πανδημίας!".

Σχετικά με την οικονομία, ανέφερε πως "αν σήμερα η κυβέρνηση προχωρήσει σε ένα σχήμα ρύθμισης και διαγραφής του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία θα κρατήσει ανοιχτές περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα". Σημείωσε πως, όμως αν η κυβέρνηση "δεν κάνει τίποτα απ' όλα αυτά και έχει παραιτηθεί από το αυτονόητο καθήκον της να υπερασπιστεί και να προστατεύσει την κοινωνία, τότε το μόνο που μένει να κάνει είναι να φύγει".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.