ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάγγελμα... οδηγός για τα Χριστούγεννα- Στο επίκεντρο τα εμβόλια

08:10 - 18 Νοε 2021 | Πολιτική
Διάγγελμα... οδηγός για τα Χριστούγεννα- Στο επίκεντρο τα εμβόλια
Τον... οδικό χάρτη προς τα Χριστούγεννα αναμένεται να περιγράψει στο τηλεοπτικό διάγγελμά του την Πέμπτη (18/11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, παρά την έξαρση της πανδημίας, έχει πάρει την απόφαση να μην επιβάλλει επιπλέον μέτρα και θέλει να βάλει ένα φρένο στη σεναριολογία. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να αναπτύξει τη στρατηγική του, που προβλέπει πως μέχρι και τις γιορτές η χώρα θα πορευθεί με τα ισχύοντα μέτρα.

Οι εμβολιασμένοι κινούνται ελεύθερα με τα πιστοποιητικά και παράλληλα πρέπει να προχωρήσουν στην τρίτη δόση, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινούνται μόνο με rapid test. Παραμένουν μόνον οι εξαιρέσεις για σούπερ μάρκετ και φαρμακεία και είναι ξεκάθαρο πως αυτό δεν θα αλλάξει. Οι περιορισμοί δεν πρόκειται να χαλαρώσουν και υπάρχει η ελπίδα πως με αυτό το σαφές μήνυμα, οι εμβολιασμοί θα παραμείνουν σε αυξητική πορεία.

Στο διάγγελμα επίσης θα τονιστεί πως δεν πρόκειται η χώρα και η οικονομία να κλείσουν σε καμία περίπτωση, με τον Πρωθυπουργό να απορρίπτει και το σενάριο lockdown για ανεμβολίαστους.

Θα επισημανθεί, ωστόσο, η ανάγκη των εμβολιασμών. Πρώτα βέβαια για τους ανεμβολίαστους, αλλά και για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και τώρα θα πρέπει  να προχωρήσουν στην αναμνηστική.

Το ποσοστό της τρίτης δόσης θεωρείται άλλωστε κλειδί για την ανοσία που θα επιτρέψει στην κοινωνία να πορευθεί το χειμώνα με μία σχετική ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα εστιάσει και στην ανάγκη να γίνει αναμνηστική δόση από τους πολίτες που είναι άνω των 65 ετών.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.