ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους

22:22 - 18 Νοε 2021 | Πολιτική
Τσίπρας για Μητσοτάκη: Όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους
«Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που έκανε το ενδέκατο σε σειρά διάγγελμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο δικό του μήνυμα για την πανδημία, μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

«Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη τραγωδία και ο κ. Μητσοτάκης την αντιμετωπίζει με διαγγέλματα. Κάθε μια εβδομάδα χάνεται και ένα ολόκληρο χωριό. Έχουμε γίνει δυστυχώς πρώτοι σε θανάτους ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων σε όλη τη δυτική Ευρώπη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Εδώ και δύο χρόνια δεν ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πρωτοβάθμια φροντίδα. Ακόμα και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έφτιαξε, είναι είτε πρόχειρες και ακατάλληλες, είτε υποστελεχωμένες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων, λες και οι εμβολιασμένοι σήμερα δεν νοσούν ή δεν μεταδίδουν τον ιό. Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Μόλις προχθές μάς είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης ν’ αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά μέτρα», τόνισε.

«Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και στο στρατό. Είναι αδιανόητο να ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός» σημείωσε.

«Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, την ώρα που του ΕΣΥ καταρρέει», είπε ακόμα.

«Πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και εφικτό», συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:26 - 18 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.