ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γίνεται πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης- Μήνυμα για τους αρνητές γονείς

12:41 - 22 Νοε 2021 | Πολιτική
Γίνεται πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης- Μήνυμα για τους αρνητές γονείς
Πλημμέλημα σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση τη στέρηση εκπαίδευσης η οποία έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο με αφορμή αρνητές γονείς που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε σχολείο, αντιδρώντας στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών - γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα», ανέφερε συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Η υφυπουργός έριξε τα βέλη της στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι με δική του ευθύνη τέτοιες περιπτώσεις δεν θεωρούνται αδίκημα.

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών - κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες ενώ επανέλαβε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις Αρχές από τους διευθυντές των σχολείων.

Εξήγησε ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τί πρέπει να πράξουν και εν συνεχεία τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 22 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.