ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηχηρά ονόματα εκτός Βουλής

19:24 - 17 Σεπ 2007 | Πολιτική
Γνωστά ονόματα της πολιτικής ζωής «είναι τα θύματα» της ανακατανομής των εδρών και της μείωσης της πολιτικής δύναμης στα δύο μεγάλα κόμματα μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

Από τη Νέα Δημοκρατία, που συγκεντρώνει τελικά 152 έδρες, εκτός Βουλής μένουν στην Α' Αθηνών η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, η Έλενα Κουντουρά, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας. Στη Β' Αθήνας δεν εκλέγονται η Σοφία Βούλτεψη και ο Κώστας Καρράς. Στη Μαγνησία δεν εκλέγεται η Ζέτα Μακρή.

Ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» το αποτέλεσμα στην Α' Πειραιά όπου δίνουν μάχη στήθος με στήθος ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός και ο Παναγιώτης Μελάς.

Από το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 102 έδρες, δεν εκλέγονται ο Θανάσης Τσούρας από την Α' Αθηνών, οι Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ανωμερίτης, Στέφανος Τζουμάκας, Νίκος Μπίστης από τη Β' Αθήνας και οι Σπύρος Βούγιας και Ακης Τσοχατζόπουλος από την Α' Θεσσαλονίκης.

Στη Β’ Αθήνας οι Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας αντιμάχονται για την τελευταία έδρα του κόμματος.

Από το ΚΚΕ δεν εκλέγεται ο Κολοβός Βασίλης στη Β' Αθηνών.

Τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής μένει ο Δημήτρης Στρατούλης στη Β' Αθήνας και ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην Α' Αθήνας.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.