ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητικό όχι στο lockdown «με ένα στόμα, μια φωνή»

14:02 - 24 Νοε 2021 | Πολιτική
Κυβερνητικό όχι στο lockdown «με ένα στόμα, μια φωνή»
Όχι στο lockdown "με ένα στόμα, μια φωνή", επιμένουν να λένε τα κυβερνητικά στελέχη, παρότι αυξάνονται καθημερινά τα "σκληρά" νούμερα της πανδημίας στην Ελλάδα. Νεκροί, κρούσματα και διασωληνωμένοι βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο, η κυβέρνηση δηλώνει πως "με το 75% των ενηλίκων να έχει επιλέξει τον εμβολιασμό, η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσουν".

Το ποσοστό αυτό, σε συνδυασμό με τα ραντεβού για την τρίτη δόση θεωρείται αρκετό για να αποκρούσει το τέταρτο κύμα.

Αυτό, τουλάχιστον υποστήριξαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης σε σειρά τηλεοπτικών τους εμφανίσεων το πρωί της Τετάρτης (24/11).

Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown, ούτε μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ποσοστά εμβολιασμών: «Από την αρχή του χρόνου στα κρούσματα είμαστε 85% ανεμβολίαστοι - 15% εμβολιασμένοι, στις ΜΕΘ 94% ανεμβολίαστοι - 6% εμβολιασμένοι και στους θανάτους 90% ανεμβολίαστοι -10% εμβολιασμένοι. Πριν έναν μήνα στους εμβολιασμούς ήμασταν στο 64-65% του ενήλικου πληθυσμού, τώρα είμαστε στο 73,5%» επισήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε επίσης μέσω του «ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει επιπλέον παρεμβάσεις αυτή τη χρονική στιγμή, ούτε βρίσκεται απαγορευτικό στο σκεπτικό της.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για οριζόντιο lockdown, όπως στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Τα όποια μέτρα ληφθούν θα αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους, γιατί αυτοί κυρίως κινδυνεύουν, δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε αποδίδουν ήδη καρπούς» είπε ο αναπληρωτής υπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιδημιολογική καμπύλη στη χώρα θας θα σημειώσει απότομη πτώση από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Γεωργαντάς: Εμβολιασμένο το 75% του ενήλικου πληθυσμού

Δεν υπάρχει λόγος για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ανέφερε με τη σειρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

«Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα στο σύστημα υγείας, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό» τόνισε, σημειώνοντας πως «πάμε εξαιρετικά, στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης την Παρασκευή θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια», την ώρα που «κάθε μέρα μπαίνουν 20-25.000 καινούριοι συμπολίτες μας και κλείνουν ραντεβού».

Για την τρίτη αναμνηστική δόση, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «περάσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασθέντες και χθες μόνο έκλεισαν το ραντεβού τους 125.000, ενώ προχθες ήταν 150.000».

Όπως υπενθύμισε, την τρίτη δόση μπορούν να κάνουν όσοι έχουν κλείσει το 6μηνο από τον προηγούμενο εμβολιασμό τους, συνολικά είναι 2,8 εκατομμύρια πολίτες. Από αυτούς έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο κι έχουν κλείσει ραντεβού περίπου 850.000, δηλαδή ένα ποσοστό 65%. «Χθες έγιναν συνολικά 80.000 εμβολιασμοί και φτάνουμε τον αριθμο των 100.000 που γινόταν τον Μαϊο» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.