ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων- Προειδοποιεί για γονείς-αρνητές

13:16 - 25 Νοε 2021 | Πολιτική
Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων- Προειδοποιεί για γονείς-αρνητές
Το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων λόγω της επέλασης του κορονοϊού απέκλεισε για άλλη μια φορά η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία.

Σε σύνολο 85.000 τμημάτων σε όλη την επικράτεια, κλειστά είναι ελάχιστα, -περίπου 15, σύμφωνα με τα όσα είπε η κα. Κεραμέως στα «Παραπολιτικά». «Οφείλεται αν θέλετε αφενός στην υποδειγματική τήρηση των μέτρων και αφετέρου στο πάρα πολύ αυξημένο testing. Έχουμε επενδύσει παρά πολύ ως κυβέρνηση και στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και στη λειτουργία των σχολειών μας», ανέφερε.

Εξήγησε πως εάν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό προφανώς ο ίδιος απομονώνεται αμέσως αλλά ταυτόχρονα όλες οι στενές του επαφές κάνουν έως και 7 δωρεάν τεστ την εβδομάδα, κάτι που επιτρέπει τον περιορισμό της διασποράς του ιού στα σχολεία.

Τόνισε ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους καθηγητές έχει φτάσει στο 84% και ο εμβολιασμός στους μαθητές των Λυκείων προσεγγίζει το 50%. Στα Πανεπιστήμια έχει εμβολιαστεί το 93% των καθηγητών και το 82% των φοιτητών.

Για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, η υπουργός Παιδείας προειδοποίησε πως καθώς είναι θέμα δικαιοσύνης μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα. Η κ. Κεραμέως είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται διάταξη που θα προβλέπει κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα και ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γονείς.

«Θυμίζω ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά», είπε η κα. Κεραμέως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.