ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Εμβολιασμοί για «δυνατό χειμερινό φίνις» του τουρισμού

19:25 - 25 Νοε 2021 | Πολιτική
Κικίλιας: Εμβολιασμοί για «δυνατό χειμερινό φίνις» του τουρισμού
Οι προκρατήσεις τον Οκτώβριο για το καλοκαίρι του 2022 είναι κατά 30% πάνω σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή Live news του Mega o υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Πέμπτης. Ο κ. Κικίλιας παράλληλα σημείωσε ότι το 2022 η χρονιά θα ανοίξει νωρίτερα. «Το καλοκαίρι του χρόνου θα είναι την άνοιξη» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην δυναμική εκκίνηση νωρίτερα από κάθε χρονιά της σεζόν. Άρα Μάρτη και Απρίλη να είμαστε έτοιμοι» τόνισε απευθυνόμενος στην αγορά.

«Αυξάνονται οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις και πτήσεις για το 2022. Π.χ. θα έχουμε 14 πτήσεις από την Αμερική, που ξέρετε ότι αποτελεί αγορά προέλευσης τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.  Θα προχωρήσουμε  και σε άλλες τέτοιες συμφωνίες» ανέφερε.

Προς επίρρωση της γρήγορης εκκίνησης ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τη διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας CLIA για την Ευρώπη, όπου, όπως τόνισε, επιβεβαιώθηκε η έναρξη της κρουαζιέρας στη χώρα, από την 1η Μαρτίου.

Σε σχέση με τις φετινές επιδόσεις ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι ήδη «έχουμε ξεπεράσει τα 10 δισεκ. και ανεβαίνουμε», χωρίς ωστόσο να θελήσει να κάνει μια πιο συγκεκριμένη πρόβλεψη.

«Θα το δούμε, πού θα κλείσει το έτος.  Και το τελευταίο τρίμηνο γίνεται μια εντατική προσπάθεια» παρά τις δυσκολίες σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά «που κάνουμε καμπάνια για τους χειμερινούς προορισμούς».

«Θα το παλέψουμε να φτάσουμε και τα 12 δισεκ. Αξίζει να προμοτάρονται και οι χειμερινοί προορισμοί, το αξίζουν όλοι επαγγελματίες που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον τουρισμό» τόνισε υπενθυμίζοντας ότι περίπου το 25% του ΑΕΠ συνδέεται με την τουριστική διαδικασία.

Πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να καλέσει όλους σε επαγρύπνηση και ένταση των εμβολιασμών ώστε να γίνει ένα «γερό φίνις» στις γιορτές.

«Υπάρχουν υψηλές πληρότητες και ζήτηση για τους χειμερινούς προορισμούς» σημείωσε και απηύθυνε έκκληση. «Να μη χαλάσουμε την εικόνα αυτή» τόνισε κάνωντας έκκληση για τήρηση των έτρων προστασίας και εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 20:28 - 25 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.