ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Έτοιμο το 2023 το Μετρό Θεσσαλονίκης

20:45 - 25 Νοε 2021 | Πολιτική
Καραμανλής: Έτοιμο το 2023 το Μετρό Θεσσαλονίκης
Τη διαβεβαίωση ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί το 2023 έδωσε στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρείχε για ακόμα μία συμπληρωματική σύμβαση του έργου.

Αναφερόμενος στις προσφυγές που έχουν γίνει για την απόσπαση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου και τη διαδικασία του αρχαιολογικών ανασκαφών, τις οποίες συσχέτισε ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως θα πρέπει «να τελειώνουμε με το γαιτανάκι των αρχαιολογικών ανασκαφών που έχει στοιχίσει στο ελληνικο δημόσιο 164 εκ ευρώ, όταν το μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα στοίχισε 125 εκ ευρώ. Για να έχουμε ένα σημείο σύγκρισης και να δούμε που οδηγούν αυτές οι προσφυγές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει και μετρό και αρχαία συμπληρώνοντας ότι παρέλαβε ένα «έργο εγκλωβισμένο, με πρόσχημα τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματατου σταθμού Βενιζέλου», ενώ επανέλαβε για ακόμα μία φορά το επιχείρημα περί εγκαινίων μουσαμάδων από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης μίλησε για υποκινούμενες αντιδράσεις λέγοντας ότι «Το μετρό δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαραθεσης. Δυστυχώς, κάποιοι στη Θεσσαλονίκη έχουν επιλέξει να υποκινούν ανθρώπους ώστε να δημιουργήσουν όλες αυτές τις συνθήκες, τις οποίες τελικά πληρώνουν οι πολίτες και η πόλη που ταλαιπωρείται τόσα χρόνια». Υπογράμμισε ότι το έργο είχε παραληφθεί χωρίς επιδομή, χωρίς καθορισμό φορέα λειτουργίας, χωρίς συρμούς και με μόλις 3 σταθμούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2019 η πρόοδος του έργου ήταν στο 40% και σήμερα είναι στο 92%, ενώ για την Καλαμαριά είχε κατασκευαστεί το 0% της επιδομής, ενώ σήμερα είμαστε στο 75%, όπως είπε προσθέτοντας ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν ως αποζημίωση στους εργολάβους 200 εκατομμύρια ευρώ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.