ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Να επιλέξουμε εμείς τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-Όχι άλλα συμφέροντα

14:04 - 28 Νοε 2021 | Πολιτική
Παπανδρέου: Να επιλέξουμε εμείς τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-Όχι άλλα συμφέροντα
Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης όλων των φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής έστειλε από τον Κοζάνη ο Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συγκέντρωση μελών του κόμματος, ενώ υπερασπίστηκε τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε την περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Αφού τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε την 5η Δεκεμβρίου γιορτή της Δημοκρατίας», ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του κόμματος λέγοντάς τους ότι πρέπει να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους, ώστε «τον πρόεδρο του κινήματος να τον επιλέξουμε εμείς και όχι άλλα συμφέροντα», ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν «κάποιους να μας κάνουν ένα μικρό κι ελεγχόμενο κόμμα και δεκανίκι άλλων».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι «αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα» και να «ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς» στην πολιτική της χώρας.

«Ο Παπανδρέου δεν κρατιέται από κανέναν»

Έκανε λόγο για φαινόμενα «πελατοκρατίας και πλουτοκρατίας που πραγματικά ορίζουν τις τύχες της χώρας» και κατηγόρησε την Κυβέρνηση της ΝΔ ότι υπηρετεί την πολιτική αυτή και όχι τον λαό.

Αναφερόμενος στην διακυβέρνησή του, αφού δήλωσε «περήφανος» που δεν υπολόγισε «το πολιτικό κόστος» απέναντι στα συμφέροντα, από τα οποία όπως είπε «κτυπηθήκαμε και υπήρξε και υπάρχει λασπολογία απέναντι μας», κατέληξε ότι «ο Παπανδρέου δε χρωστάει σε κανένα και δεν κρατιέται από κανέναν».

Τι είπε για την απολιγνιτοποίηση

Αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αφού τόνισε ότι «η Κοζάνη έχει χτυπηθεί από την έλλειψη πρόνοιας, την έλλειψη σχεδιασμού, την έλλειψη προετοιμασίας και μαζί της έχει κτυπηθεί όλη η Ελλάδα από την ενεργειακή κρίση», ενώ υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών πολιτικών της θητείας του, λέγοντας ότι αν είχε υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Ήλιος», για την «Πράσινη Ανάπτυξη», που είχε ανακοινώσει ίδιος πριν από 13 χρόνια από την Κοζάνη, «σήμερα θα είχαμε μια διαφορετική εικόνα και δεν θα είχαμε αυτήν την μεγάλη κρίση που ζει αυτή η περιοχή και η χώρα» γιατί όπως τόνισε «η χώρα θα ήταν ενεργειακά αυτόνομη».

Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για τη μετα-λιγνίτη εποχή, επισήμανε ότι «η μετάβαση δεν μπορεί να γίνει αν δεν είναι δίκαιη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.