ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Γιατί καταλήξαμε στην υποχρεωτικότητα- Υπάρχει μένος προς τον πρωθυπουργό

10:23 - 01 Δεκ 2021 | Πολιτική
Οικονόμου: Γιατί καταλήξαμε στην υποχρεωτικότητα- Υπάρχει μένος προς τον πρωθυπουργό
Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση οδηγήθηκε στο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας την Τετάρτη (1/12) στο OPEN.

Όπως ξεκαθάρισε, «εάν  δεν έχει εμβολιαστεί κάποιος άνω των 60 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα φάει πρόστιμο» και εξήγησε για την αλλαγή πλεύσης όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών: «Τα στοιχεία από το ΕΣΥ δείχνουν η ομάδα που πλήττεται περισσότερο από κορονοϊό, ανήκει στην συντριπτική της πλειοψηφία στους ανεμβολίαστους από 60 ετών και πάνω. Επίσης είχαμε τα δείγματα απ όλο το Νοέμβριο, πολιτών που συμμετείχαν στην εμβολιαστική προσπάθεια και δυστυχώς το μικρότερο ποσοστό ήταν από αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Παραμένει ένα 17% που δεν κινητοποιήθηκε να εμβολιαστεί. Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, η μετάλλαξη Όμικρον, παραμένει αχαρτογράφητη, ανησυχεί και οφείλουμε και στη χώρα μας να πάρουμε υπεύθυνες και γενναίες αποφάσεις».

«Όταν μιλάμε για υποχρεωτικότητα, πρέπει να έχει ένα αντίκρισμα, να έχει κάποια συγκεκριμένη κύρωση. Ακούγαμε διάφορες κατηγορίες στη λογική του εύκολου σχολιασμού χωρίς κανένας να πει με το τι θα συνδέεται αυτή η υποχρεωτικότητα.

Η κυβέρνηση εξάντλησε όλη την αλυσίδα πειθούς όλο το προηγούμενο διάστημα. Κάναμε ενημερωτικές εκστρατείες, πήγαμε το εμβόλιο έξω από την πόρτα του καθενός. Πάνω από 19.000 εμβολιάστηκαν στα σπίτια τους», είπε απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση. 

Όπως τόνισε, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν απέτυχε: «Δεν είναι θέμα αποτυχίας, είναι ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πίεσης για να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους». 

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι «υπάρχει έντονο μένος προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.