ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Αναγκαίο το πρόστιμο- Διαθέσιμη στο 4μηνο η τρίτη δόση

15:38 - 01 Δεκ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Αναγκαίο το πρόστιμο- Διαθέσιμη στο 4μηνο η τρίτη δόση
Από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπίστηκε την απόφασή του για υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, οι οποίοι αν δεν κάνουν εμβόλιο μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

«Θέλω να αναφερθώ στην ουσία της χθεσινής μου απόφασης για αναγκαίο εμβολιασμό των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών. Επιμένω στο επίθετο αναγκαίος γιατί το θεωρώ ισχυρότερο από τον όρο υποχρεωτικός. Όχι μόνο γιατί αφορά προστασία πιο ευάλωτων αλλά γιατί αποτρέπει τον κίνδυνο που αυτοί μπορει να προκαλέσουν στους γύρο τους. Αφορά όλη την κοινωνία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν εκδηλώνεται σε ουδέτερο χρόνο με ορίζοντια εφαρμογή. Έρχεται ενόψει και της ιδιαίτερα ανησυχητικής μετάλλαξης «Ο» και με επικεντρο την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Αυτή που έρχεται πρώτη σε θύματα covid και δυστυχώς τελευταία στην προθυμία να εμβολιαστεί. Αποτελεί κίνηση επίκαιρη και στοχευμένη που διαπερνά η Δικαιοσύνη και αναλογικότητα και αποφασιστικότητα ως αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας. Η απόφαση με βασάνισε προσωπικά. Είμαι βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός και οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα μου είναι επι της αρχής δυσκολοχώνευτη. Όμως εξ αρχής τόνισα ότι νιώθω βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό και εκείνων που ακόμα δεν το συνειδητοποιούν. Αντίθετα με κάποιους που άλλοτε αναλάμβαναν το ρίσκο να διασπούν το υγειονομικό μέτωπο, προσωπικά αναλαμβάνω το δικό μου και προτιμώ να φανώ πρόσκαιρα αυστηρός αλλά γρήγορα να φανώ υγειονομικά σωστός» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εχω ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει το αν πρέπει να συντομεύσει το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Δεν είμαι γιατρός αλλά μου είναι απόλυτα προφανές ότι η ανοσία φθίνει σταδιακά. Αν μπορούμε και νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα και αν εγκριθεί μπορεί να ανοίξει και στους τέσσερις μήνες, είπε. 

Κλείνοντας, ευχήθηκε να μην επιβληθεί τελικά κανένα πρόστιμο. "Τότε θα έχουμε πετύχει πραγματικά το στόχο μας", υπογράμμισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 01 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.