ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Παπανδρέου - Βενιζέλου

23:25 - 18 Σεπ 2007 | Πολιτική
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου λίγες ώρες μετά την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή για την κλιμάκωση της έντασης αποτέλεσε το ποιος εγγυάται την ενότητα της παράταξης, για να καταλήξει με τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει πως εάν ήταν στη θέση του κ. Παπανδρέου θα είχε παραιτηθεί και να ζητά ντιμπέιτ.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Παπανδρέου προχώρησε το βράδυ της Τρίτης σε δήλωση, με την οποία ουσιαστικά απέρριψε την πρόταση Βενιζέλου να αναλάβει ο Κώστας Σημίτης ρόλο εγγυητή της ενότητας της παράταξης.

Τόνισε: «Η δημοκρατική παράταξη έχει τη δύναμη και τις διαδικασίες για να βρεί τη λύση με βάση τις αρχές και τις αξίες που θα μας ενώσουν». Υπογράμμισε ότι ο ίδιος εγγυάται τις διαδικασίες και επισήμανε: «Εγγυητές της ενότητας του ΠΑΣΟΚ είναι η συλλογικότητα, τα συντεταγμένα όργανα, ο πρόεδρος, τα μέλη και τα στελέχη και δεν χρειάζονται άλλοι εγγυητές. Οδηγός μας θα είναι το καταστατικό, η ιστορία μας και η δημοκρατική μας συνείδηση».

Σε δήλωση - απάντηση ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε για το θέμα του εγγυητή της ενότητας της παράταξης και των διαδικασιών εκλογής αρχηγού: «Σεβόμαστε τις καταστατικές διαδικασίες και τα όργανα. Με το ήθος που τον διακρίνει και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό που διαθέτει, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να διακρίνει το ρόλο του προέδρου από το ρόλο του υποψηφίου προέδρου που δεν είναι διαιτητής των διαδικασιών, αλλά μέτοχος σε μια συλλογική δημοκρατική άμιλλα».

Εν συνεχεία, ο κ. Βενιζέλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων από όπου άφησε αιχμές κατά του Γ.Παπανδρέου, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως εάν ήταν στη θέση του θα είχε παραιτηθεί, ενώ τον κάλεσε και σε τηλεοπτική αντιπαράθεση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.