ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πρωτιά 10 μονάδων για Ανδρουλάκη-Στο β’γύρο με Παπανδρέου

09:00 - 06 Δεκ 2021 | Πολιτική
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πρωτιά 10 μονάδων για Ανδρουλάκη-Στο β’γύρο με Παπανδρέου
Πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 37% έβγαλαν οι κάλπες του πρώτου γύρου της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Στο β’ γύρο μπήκε ο Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από αμφίρροπη μάχη με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, και με καταμετρημένες 241.859 ψήφους, πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 37,03%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,79% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,96%. Ακολούθησαν, όπως αναμενόταν με μικρότερα ποσοστά οι Παύλος Χρηστίδης με 3,25%, Χάρης Καστανίδης με 2,99% και Παύλος Γερουλάνος με 2,97%.

Η διαφορά των δέκα μονάδων δίνει ασφαλώς σαφές προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενόψει του β’ γύρου που θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μάλιστα δήλωση νίκης μόλις «κλείδωσε» η πρωτιά, αναφέροντας πως «Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά», ανέφερε.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για λαϊκή εντολή και δήλωσε πως δεσμεύεται για ανανέωση, ενότητα και αυτοδυναμία.

Κλείνοντας, τόνισε πως "η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει".

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, δεν εγκαταλείπει τη μάχη και στην πρώτη του δήλωση έδωσε το έναυσμα για τη μάχη του β’ γύρου. «Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής, να αποφασίσουμε για το μέλλον της παράταξης», τόνισε.

Τρίτος έμεινε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στάθηκε πάντως στη μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε κατά πολύ αυτή που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη διαδικασία του 2017.

Από 212.000 τότε, αυτή τη φορά πήγαν στις κάλπες 270.000 πολίτες και αυτό ασφαλώς αποτελεί ένα κέρδος για το Κίνημα Αλλαγής και σίγουρα μια καλή αρχή για το νέο αρχηγό.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 06 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.