ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Η ώρα της εκλογής- Τα μηνύματα Ανδρουλάκη και Παπανδρέου

22:26 - 11 Δεκ 2021 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ: Η ώρα της εκλογής- Τα μηνύματα Ανδρουλάκη και Παπανδρέου
Στις 7 το πρωί της Κυριακής (12/12) θα ανοίξουν ξανά οι κάλπες για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την προεδρία του κόμματος.

Ο ευρωβουλευτής προβάλλει ως φαβορί, έχοντας συγκεντρώσει ποσοστό 36,88% στον α' γύρο, ενώ ο άλλοτε πρωθυπουργός πήρε 75.183 ψήφους που μεταφράστηκε σε ποσοστό 27,97%.

Ακολούθησαν οι Ανδρέας Λοβέρδος (25,98%), ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι θα στηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη στον β' γύρο, Παύλος Χρηστίδης (3,25%), Παύλος Γερουλάνος (2,99%) και Χάρης Καστανίδης (2,94%).

Η συμμετοχή ήταν μαζική, με 270.706 πολίτες να ψηφίζουν και τους δύο υποψηφίους να καλούν ξανά σε μαζική συμμετοχή. 

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00.

Τα μηνύματα πριν την κάλπη

Ο κ. Ανδρουλάκης έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία από την Κοζάνη, ζητώντας καθαρή εντολή, αλλά ρίχνοντας και τα... καρφιά του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι επιδιώκει «την ενότητα να είναι ενότητα της βάσης κι όχι την ενότητα των παλιών πρωταγωνιστών, ή των βαρόνων που χρειάζονται μια καρέκλα για να θεωρούν ότι είμαστε ενωμένοι».

Στο σποτ του ενόψει του β' γύρου κυριαρχεί το μήνυμα «Μαζί στην κάλπη. Τολμάμε. Αλλάζουμε. Ενώνουμε» και το συνοδεύει με φωτογραφίες των υποστηρικτών του διαφόρων ηλικιών. 

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου στο δικό του σποτ έχει το hashtag #pamemprosta και εμφανίζονται υποστηρικτές του οι οποίοι αναλύουν τους λόγους για τους οποίους τον στηρίζουν, με τον ίδιο να τονίζει ότι κρίνεται το μέλλον της Προοδευτικής παράταξης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της παράταξης. 

Που θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι

Ο κ. Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11:00 το πρωί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ο κ. Παπανδρέου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Εκλογικό Τμήμα που θα λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας, Παναγή Τσαλδάρη 10, στις 10:45 π.μ. 

Όσον αφορά τους μέχρι πρότινος υποψηφίους, ο κ. Λοβέρδος θα ψηφίσει στο 2ο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης στις 10:30 το πρωί.

Ο κ. Γερουλάνος θα ψηφίσει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 13:00.

Ο κ. Χρηστίδης θα ψηφίσει στη Λιοσίων 22 στην αίθουσα δημαρχείου Αθηνών στις 10.00 το πρωί.

Τέλος, ο κ. Καστανίδης θα ψηφίσει γύρω στις 11:00 το πρωί στο νεοκλασικό κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Βασιλίσσης Όλγας και 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου στον β' γύρο έχουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον α' καταβάλλοντας τότε τα 3 ευρώ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.