ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι-Δύο self test δωρεάν σε όλους

12:44 - 21 Δεκ 2021 | Πολιτική
Χωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι-Δύο self test δωρεάν σε όλους
Ανατροπή προκύπτει από το υπουργικό συμβούλιο σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για τη διαχείριση της πανδημίας την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πως δεν θα γίνουν rapid test για τους εμβολιασμένους προκειμένου να διασκεδάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως συμπλήρωσε, θα ξανανοίξει η πλατφόρμα για να δοθούν δωρεάν για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, δύο self test στις γιορτές.

Θα δοθεί ισχυρή σύσταση για self test από όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά και για τα οικογενειακά τραπέζια στα σπίτια.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις».

«Παράθυρο» για νέα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Έδωσε παραδείγματα όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Ξεκαθάρισε πάντως πως στο μείγμα μέτρων που μπορεί να εξεταστεί εάν χρειαστεί δεν είναι η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 21 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.