ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Δωρεάν τα rapid για μαθητές σε δημόσιες δομές

09:35 - 05 Ιαν 2022 | Πολιτική
Κεραμέως: Δωρεάν τα rapid για μαθητές σε δημόσιες δομές
Για το άνοιγμα των σχολείων και την κριτική που ασκείται για αυτή την απόφαση αυτή μίλησε το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κερμαέως σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (5/1).

Όπως εξήγησε η υπουργός, η Επιτροπή των Ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων, γι' αυτό και η απόφαση ήταν ομόφωνη. 

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε η κ. Κεραμέως, εξηγώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί και υγειονομικοί. 

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός πλαισίου επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ. 

Όπως ανέφερε το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα είχε ανιχνευτεί από τα σελφ τεστ, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν. 

Απευθυνόμενη στους γονείς που έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολεί, διερωτήθηκε: «Εάν υπάρξει ενα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;»

Επανέλαβε μάλιστα ότι σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα και μάλιστα θα είναι υποχρεωτικά δύο ράπιντ τεστ. «Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα»

Διευκρίνισε δε πως τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ λόγω κρουσμάτων για τους μαθητές, θα γίνονται δωρεάν σε δημόσιες δομές με βεβαίωση του διευθυντή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τηλεκπαίδευση, είπε ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ακόμα και για περιπτώσεις καταστροφών, όπως ήταν ο σεισμός στην Κρήτη.

Για τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Εξεταστική θα γίνει κανονικά. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:56 - 05 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.