ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Plan B στο Δημόσιο για να μην....παραλύσουν υπηρεσίες λόγω Όμικρον

13:45 - 05 Ιαν 2022 | Πολιτική
Plan B στο Δημόσιο για να μην....παραλύσουν υπηρεσίες λόγω Όμικρον
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο λειτουργίας στο Δημόσιο, υπό το φόβο να υπάρξει πρόβλημα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών με κατεπείγον έγγραφο ζήτησε την κατάρτιση Plan B, για να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο να απογυμνωθούν από υπαλλήλους νευραλγικές υπηρεσίες. Ο κάθε προϊστάμενος θα πρέπει να εξασφαλίσει και να προσδιορίσει το ανθρώπινο δυναμικό ανά κλάδο και ειδικότητα που είναι κατ' ελάχιστον απαιτούμενο προκειμένου α συνεχισθεί η λειτουργία των νευραλγικών υπηρεσιών. 

Το σχέδιο προβλέπει τη μετακίνηση υπαλλήλων μεταξύ υπηρεσιών, εφόσον προκύψει ανάγκη.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα σε υπηρεσία του δημοσίου (με τη μετάλλαξη Όμικρον) στο οποίο δημιουργείται ακραία δυσλειτουργία εξαιτίας των νοσήσεων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Πρόκειται για μια προληπτική άσκηση προκειμένου να μάς προσδιορίσουν τις υπηρεσίες που είναι κρίσιμες για τη λειτουργία τους ώστε να υπάρξει μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της προστασίας και πώς θα εφαρμοστούν υγειονομικά πρωτόκολλα, διευκρίνισε ο Μάκης Βορίδης.

Χρειάζεται ετοιμότητα, χρειάζεται να γίνει διάκριση μεταξύ υπηρεσιών, και για τις υπηρεσίες που είναι απολύτως κρίσιμο να λειτουργούν, να δούμε τη δυνατότητα αναπληρώσεών τους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.