ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργειακή κρίση: Σε δύο άξονες η στρατηγική της κυβέρνησης

21:28 - 07 Ιαν 2022 | Πολιτική
Ενεργειακή κρίση: Σε δύο άξονες η στρατηγική της κυβέρνησης
Για την επιδότηση λογαριασμών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και την επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, μίλησε απόψε (7/1) στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ειδικότερα, όπως είπε για την ενεργειακή κρίση, «είναι μια τεράστια κρίση που πλήττει όλη την Ευρώπη. Εμείς έχουμε πάρει τα περισσότερα μέτρα από τις 27 χώρες της ΕΕ, αναλογικά με τα δεδομένα της οικονομίας μας. Θα θέλαμε να είχαμε δυνατότητα να καλύψουμε το 100% της αύξησης, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν, όπως καταλαβαίνετε. Καλύπτουμε όμως ένα μεγάλο μέρος της αύξησης, ώστε να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να σταθούν όρθια».

Όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, η κυβέρνηση έχει στρατηγική σε δύο άξονες, αναφορικά με την ενεργειακή κρίση. Ο ένας αφορά τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώνονται κάθε μήνα, βάσει των τιμών στην χονδρική αγορά ενέργειας. Ο άλλος, όπως εξήγησε, «έχει να κάνει με την εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε τα νοικοκυριά να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις. Ήδη έχει ανοίξει το νέο “Εξοικονομώ”, με επιδότηση έως 75% για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών».

«Το άλλο μέτρο, αυτό που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών (ενν: με επιδότηση), θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα και θα υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Θα μπορούν τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν κλιματιστικά, ψυγεία και άλλες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, με καινούριες, ανώτερης ενεργειακής κλάσης, με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 07 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.