ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Κανένα πρόβλημα στο Δημόσιο λόγω Όμικρον-Κανονικά πρόστιμα στους ανεμβολίαστους

15:58 - 11 Ιαν 2022 | Πολιτική
Βορίδης: Κανένα πρόβλημα στο Δημόσιο λόγω Όμικρον-Κανονικά πρόστιμα στους ανεμβολίαστους
Οι νοσήσεις υπαλλήλων με τη μετάλλαξη Όμικρον δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις υπηρεσίες του Δημοσίου, ξεκαθάρισε μιλώντας την Τρίτη (11/1) στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα επιβληθεί το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σωστό μέτρο καθώς οι σοβαρές νοσήσεις αφορούν κυρίως τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών.

Σχετικά με τις αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δήλωσε ότι ισχύουν μέχρι τις 31 Μαρτίου και θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το τί θα γίνει στη συνέχεια.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το Υπουργείο Υγείας συζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους προκειμένου να προσληφθούν σε υγειονομική υπηρεσία, λέγοντας ότι για ορισμένα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και συγκεκριμένες υγειονομικές υποθέσεις.

Ο κ. Βορίδης είπε ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να αποφασίσει το ερχόμενο διάστημα το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει διαταραχή υπηρεσίας.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι τα δύο υπουργεία έχουν ήδη συζητήσει το ζήτημα και από κοινού θα δουν το νομικό πλαίσιο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.