ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ-Εμπιστοσύνη στους πανεπιστημιακούς

16:30 - 11 Ιαν 2022 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ-Εμπιστοσύνη στους πανεπιστημιακούς
Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λήψη μέτρων επαρκούς πρόληψης και κατάλληλης προστασίας τής πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το πανεπιστημιακό εξάμηνο και η υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων αφήνει το ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του κόμματος, η κυβέρνηση αγνόησε συστηματικά τις προτάσεις των πανεπιστημιακών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους. Επίσης τονίζει πώς «πέραν της αδιαφορίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρεμβαίνει -ως μη όφειλε- σε θέματα αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ, υποδεικνύοντας ακόμα και τις μεθόδους διδασκαλίας και εξετάσεων την περίοδο της πανδημίας».

Ακόμα επισημαίνει ότι η μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση των πανεπιστημιακών έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας και με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν και εφόσον απαιτήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί την κυβέρνηση να δείξει εμπιστοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στις συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, «εκτός, αν θεωρεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ δική της αρμοδιότητα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.