ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρίδης: Τέλη του 2023 θα έχουμε παραλάβει όλα τα Rafale

20:56 - 19 Ιαν 2022 | Πολιτική
Καιρίδης: Τέλη του 2023 θα έχουμε παραλάβει όλα τα Rafale
Νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραλαβή και των 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη χώρα μας.

«Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε τόσο γρήγορο χρόνο και έρχονται να καλύψουν ένα κατεπείγον κενό της Πολεμικής Αεροπορίας και να αναβαθμίσουν σημαντικά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, το σημαντικό είναι ότι «είναι πλήρως εξοπλισμένα και με μια 5ετία σύμβαση συντήρησης. Είναι απολύτως μάχιμα από την πρώτη στιγμή και για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα έρθουν άλλα 6 μέσα στο 2022 και τα υπόλοιπα το 1ο εξάμηνο του 2023, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του ’23 να έχουμε τελειώσει».

Όπως σημειώνει ο καθηγητής, πρόκειται για όπλο νέας γενιάς του 21ου αιώνα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αμερικανικά F35, πέρα από την «αόρατη πτήση».

«Η Ελλάδα κάνει εξοπλισμούς από το υστέρημα του ελληνικού λαού για την αποτροπή. Δεν διεκδικεί αλλά είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

«Έχουμε επενδύσει για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την σταθερότητα», κατέληξε ο καθηγητής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.