ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ζήτημα ζωής, επιβίωσης και δημοκρατίας να φύγει η κυβέρνηση

23:52 - 20 Ιαν 2022 | Πολιτική
Τσίπρας: Ζήτημα ζωής, επιβίωσης και δημοκρατίας να φύγει η κυβέρνηση
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση με την κυβέρνηση» ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άφησε απροστάτευτη την κοινωνία, δεν ύψωσε ασπίδα προστασίας από την πανδημία και δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Ζούμε μία τραγωδία που αντικατοπτρίζεται σε χαμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αναφέρομαι όχι μόνο στον συνολικό αριθμό των νεκρών που είναι ο υψηλότερος, αναλογικά, στην Ευρώπη, αλλά και σε αυτό που υπέδειξε η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που χάνονται θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν οι συνθήκες στο σύστημα υγείας ήταν διαφορετικές», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας στην παρατήρηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό, είπε: «Προφανώς ψηφίστηκε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και ο Τραμπ ψηφίστηκε στις ΗΠΑ».

Και συνέχισε: «Η αντιπαράθεσή μου με τον κ. Μητσοτάκη είναι πολιτική, πολιτικά τον αντιμετώπισα και θα συνεχίσω να τον αντιμετωπίζω. Αλλά μιας και είπε ότι είναι άβυσσος αυτή που μας χωρίζει, ναι είναι άβυσσος, εγώ δεν ήμουν γόνος ούτε πλούσιας ούτε πολιτικής οικογένειας, να έχω πατέρα πρωθυπουργό ή να προέρχομαι από πολιτικό τζάκι. Εγώ ήμουν ένας μαθητής στο δημόσιο Λύκειο, στο Πολυκλαδικό Αμπελοκήπων. Εκείνος όλη του την ζωή πέρασε στα πούπουλα. Είχε σαν στόχο προσωπικό και οικογενειακό να γίνει πρωθυπουργός γιατί έχουν οικογενειακή παράδοση, να κυβερνάνε την χώρα. Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος, εκείνος μας είπε ότι κόλλησε ένσημο όταν ο πατέρα του ήταν πρωθυπουργός, τα βρήκε όλα έτοιμα στην ζωή του». 

Για το πώς κρίνει τον Νίκο Ανδρουλάκη, απάντησε: «Θέλω να είμαι έντιμος απέναντι του. Δεν του έχει δοθεί ακόμη η δυνατότητα, είναι στα πρώτα του βήματα, μετράει τις πατημασιές του. Περνάει μία περίοδο μέλιτος, και εγώ το έχω περάσει αυτό. Όταν εκλέχτηκα πρόεδρος εκτοξεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στο 17%. Η δυσκολία είναι όταν θα βρεθείς αντιμέτωπος με τα προβλήματα, οι θέσεις που θα πάρεις επάνω σε αυτά. Την δική μου ιστορία την γνωρίζετε, λίγο μετά γίναν ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο 4% και το ΠΑΣΟΚ στο 40%. Για τον κ. Ανδρουλάκη και το ΚΙΝΑΛ τα δύσκολα είναι μπροστά».

Στο ερώτημα αν θα παραμείνει στην θέση του σε περίπτωση ήττας στις εκλογές απάντησε: «Δεν θα χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσει, γιατί ήταν και παραμένει τέκνο της ανάγκης και γιατί έχει αποδείξει ότι έχει αποδείξει να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα και να προστατεύει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Θα τις κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάντε αυτό το ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη που θα τις χάσει και έχει και πολλούς δελφίνους στο κόμμα του».

Για τις δημοσκοπήσεις είπε: «Αν ήμουν στο Μέγαρο Μαξίμου θα είχα χτυπήσει καμπανάκι. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης πριν από έναν χρόνο ήταν στο 42% και τώρα σε κάποιες δημοσκοπήσεις είναι στο 27% -28% στην πρόθεση ψήφου χωρίς την αναγωγή. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις τάσεις που είναι τάσεις ραγδαίας φθοράς της ΝΔ και τάσεις μείωσης της ψαλίδας».

Τέλος, ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη και αν κάνει κακό με τις παρεμβάσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η ΝΔ παράγει περισσότερο Πολάκη από όσο μπορούμε να καταναλώσουμε. Ο κ. Πολάκης είναι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάποια που κάνει συμφωνώ σε κάποια διαφωνώ, κυρίως στην εκφορά του λόγου. Όσο βρίσκεται σε ένα συντεταγμένο πλαίσιο λειτουργίας δεν έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή όχι. Δεν έχει νόημα αυτό που κάνει η ΝΔ και μου ζητάει να πάρω μέτρα για τον κ. Πολάκη. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης ας πάρει μέτρα για τον Κύρτσο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, υπάρχει και ο Πολάκης και ο Δραγασάκης, υπάρχει και ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος. Στόχος μου είναι να γίνει ακόμη πιο πολυσυλλεκτικός».

Τελευταία τροποποίηση στις 00:00 - 21 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.