ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρεγγέλα: Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται βία

17:37 - 21 Ιαν 2022 | Πολιτική
Συρεγγέλα: Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται βία
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κυριακή Μπουρδάκου, ο διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Βασίλης Ταταρόπουλος.

Η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι «ο δήμος Πειραιά είναι δίπλα στα θύματα βίας. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από τον Ξενώνα Φιλοξενίας και το Συμβουλευτικό Κέντρο στηρίζουν δεκάδες γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και τις βοηθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους».

«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται βία και να παραμένει σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον. Δεν υπάρχει γυναίκα που να απευθύνεται στο Δίκτυο Δομών μας και να μην μεταφέρεται σε ασφαλές κατάλυμα, όταν το επιθυμεί», ανέφερε η υφυπουργός, λέγοντας ότι «ο Ξενώνας του δήμου Πειραιά –που είναι ένας από τους 19 Ξενώνες του Δικτύου Δομών μας και λειτουργεί καθημερινά, όλο το 24ωρο- είναι στο πλευρό των θυμάτων, παρέχοντάς τους δωρεάν ασφαλή διαμονή».

Σημειώνεται ότι η κ. Συρεγγέλα προσέφερε, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου, είδη πρώτης ανάγκης στις γυναίκες, καθώς και παιχνίδια και βιβλία στα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε την υφυπουργό για την παρουσία και το ενδιαφέρον της και δήλωσε ότι «ο Δήμος Πειραιά, τόσο με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, όσο και με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και σε όσες έχουν ανάγκη».

Όπως τόνισε ο κ. Μώραλης, «ο ξενώνας παρέχει ασφαλή διαμονή στις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους, καθώς επίσης προστασία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη, ανήμπορη και απροστάτευτη απέναντι στη βία. Είναι καθήκον όλων μας, της Πολιτείας και των αρμοδίων αρχών να εξασφαλίσουμε σε κάθε γυναίκα να ζει ελεύθερη, με ασφάλεια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.