ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρά Στυλιανίδη κατά των υπευθύνων για το…χάλι στην Αττική Οδό

18:36 - 24 Ιαν 2022 | Πολιτική
Πυρά Στυλιανίδη κατά των υπευθύνων για το…χάλι στην Αττική Οδό
Ευθύνες στην εταιρεία της Αττικής Οδού έριξε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σχετικά με τη σημερινή (24/1) ταλαιπωρία των οδηγών κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία «Ελπίς».

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, από την εταιρεία διαχείρισης και πως αυτό θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Η κατάσταση βελτιώνεται στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα τα ηλεκτροδότησης», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε λόγο για αντίξοες συνθήκες μέχρι αύριο (25/1). «Από αύριο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι ο παγετός τις βραδινές ώρες και νωρίς το πρωί» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από αύριο το μεσημέρι, ωστόσο από κει και πέρα υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Μέχρι τότε συνέστησε στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αύριο ο Δημόσιος Τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία. Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οδηγίες έχουν δοθεί και από το Υπουργείο Εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα. «Πρέπει να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων» τόνισε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Ο κ. Στυλιανίδης προανήγγειλε ότι με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και αύριο όλα τα σχολεία σε περιοχές που έχουν πληγεί από την χιονοκαταιγίδα, επισημαίνοντας ότι σήμερα λειτούργησαν περισσότερες από 46. 000 ψηφιακές τάξεις, με τηλεκπαίδευση.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:40 - 24 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.