ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση μομφής: Θα παρέμβει τελικά ο Ανδρουλάκης στη Βουλή

22:13 - 28 Ιαν 2022 | Πολιτική
Πρόταση μομφής: Θα παρέμβει τελικά ο Ανδρουλάκης στη Βουλή
Λύση στο πρόβλημα, που προέκυψε με την παραχώρηση αίθουσας στο ΚΙΝΑΛ για να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος, βρέθηκε τελικά μετά την ένταση που προηγήθηκε σήμερα (28/1), σχετικά με το αίτημα για παρέμβαση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατάθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε νέο αίτημα να χρησιμοποιήσει τη μικρή αίθουσα του κοινοβουλίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κυριακής (30/1), όποτε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση με την ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε δεκτό το αίτημα τονίζοντας πως, από την στιγμή που η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ ζητά να συνεδριάσει στις 8 πρωί, μία ώρα πριν την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο ίδιος επιτρέπει την παραχώρηση αίθουσας του Μεγάρου του Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης είχε εκφράσει την διαμαρτυρία του για τη μη παραχώρηση αίθουσας του Κοινοβουλίου το μεσημέρι της Κυριακής, προκειμένου να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Στην απόρριψη της πρότασης, να συνεδριάσει η Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση «για προσπάθεια υποβάθμισης, με εξωθεσμικές πρακτικές, της δημοκρατικής διαδικασίας του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος», ενώ πρόσθεσε πως «αυτό δείχνει και την αγωνία αλλά και την αυταρχικότητα και την αλαζονεία της κυβέρνησης να απαγορεύσει την συνεδρίαση».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:01 - 28 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.