ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

LIVE η τρίτη ημέρα συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή

11:29 - 30 Ιαν 2022 | Πολιτική
LIVE η τρίτη ημέρα συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή
Συνεχίζεται για τρίτη και τελευταία ημέρα, σήμερα Κυριακή (30/1), η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι τοποθετήσεις βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με φόντο την αποψινή ψηφοφορία της Ολομέλειας, για το αν θα γίνει δεκτή η πρόταση μομφής.

Στο τέλος θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Νωρίτερα, τον λόγο θα πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί που θα απευθύνουν ομιλίες εφ' όλης της ύλης και θα ζητήσουν στήριξη ή καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός των υπουργών, έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές: 108 από τη ΝΔ, 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17 από το ΚΙΝΑΛ, 12 από το ΚΚΕ, 5 από την Ελληνική Λύση, 6 από το ΜέΡΑ25 και οι 3 ανεξάρτητοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 30 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.