ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: «Πέρασε» η εξόφληση οφειλών των συνταξιούχων σε 48 δόσεις

23:05 - 09 Φεβ 2022 | Πολιτική
Βουλή: «Πέρασε» η εξόφληση οφειλών των συνταξιούχων σε 48 δόσεις
Κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης/01/2022 με τίτλο «Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας».

Επί της αρχής, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, «παρών» δήλωσε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Η κριτική της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στη διάταξη που αυξάνει (από 24 σε 48) τις δόσεις εξόφλησης οφειλών συνταξιούχων στην εφορία (από τη δήλωση αναδρομικών ποσών και συντάξεων προηγούμενων ετών) και τη διάταξη για την τρίμηνη παράταση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τροπολογία για την αναστολή κυρώσεων σε αυθαίρετα της ΛΑΡΚΟ και την επέκταση υποχρέωσης καταβολής περιβαλλοντικού τέλους σε παλαιά, ρυπογόνα οχήματα (Euro-5b) έγινε δεκτή από τη συμπολίτευση αλλά καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Με ευρύτατη πλειοψηφία (ναι: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, παρών το ΚΚΕ και κατά το ΜέΡΑ25) έγινε δεκτή τροπολογία για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία και για τη ναυπήγηση Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.