ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης το 2023

21:24 - 11 Φεβ 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης το 2023
Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, σε αποσπάσματα που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, αναφορικά με το κύμα ακρίβειας, τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης θα είναι στοχευμένα, θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι από το Μάιο και μετά θα δούμε αποκλιμάκωση των υψηλών τιμών.

«Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη και αυτή θα γίνει από 1ης Μαΐου μιας και μέχρι τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα πως η αύξηση θα είναι τέτοια που θα λαμβάνει παράλληλα υπόψιν και τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, για τα φαινόμενα της οπαδικής βίας ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος με όσα συνέβησαν πρόσφατα και ανέφερε ότι σχετικές ανακοινώσεις για τέτοια φαινόμενα θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 11 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.