ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΚΕ: Ζητά εξηγήσεις για τη δολοφονία Ελλήνων στην Ουκρανία

17:21 - 14 Φεβ 2022 | Πολιτική
ΚΚΕ: Ζητά εξηγήσεις για τη δολοφονία Ελλήνων στην Ουκρανία
«Υπόλογη είναι η ουκρανική κυβέρνηση για τη δολοφονία των δύο Ελλήνων ομογενών και τον τραυματισμό άλλων δύο από Ουκρανούς στρατιώτες σε χωριό της Ανατολικής Ουκρανίας και μαζί με την ελληνική πρέπει να δώσουν εξηγήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία των δύο Ελλήνων ομογενών και τον τραυματισμό άλλων δύο από Ουκρανούς στρατιώτες σε χωριό της Ανατολικής Ουκρανίας. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι υπόλογη και υπεύθυνη για την ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών, που έχουν και στο παρελθόν στοχοποιηθεί. Τόσο η oυκρανική, όσο και η ελληνική κυβέρνηση, οφείλουν να δώσουν άμεσα πλήρεις εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, που η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία στην περιοχή, βρίσκεται λίγο πριν την πολεμική σύγκρουση, το τραγικό αυτό περιστατικό δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες και προβληματισμούς και επιβεβαιώνει τους κινδύνους που απορρέουν από την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτή τη σύγκρουση, με ευθύνη της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο Ελλήνων ομογενών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.