ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΞ: «Ορθόδοξες» βόμβες, σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς- Ψεύδεται η ρωσική Πρεσβεία

12:10 - 27 Φεβ 2022 | Πολιτική
ΥΠΕΞ: «Ορθόδοξες» βόμβες, σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς- Ψεύδεται η ρωσική Πρεσβεία
Την απερίφραστη καταδίκη του υπουργείου Εξωτερικών στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που κόστισαν τη ζωή σε δέκα Έλληνες ομογενείς, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η Αθήνα έχει αποδείξεις ότι είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε χθες η ρωσική Πρεσβεία, η οποία ισχυρίστηκε ότι στα περίχωρα του χωριού Σαρντανά όπου έπεσαν νεκροί Έλληνες ομογενείς, δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε ακόμα, είναι απαράδεκτο να σκοτώνονται άμαχοι και επανέλαβε πως σήμερα θα κληθεί για εντονότατο διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

Μήνυμα στα ελληνικά από τον Μακρόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη θλίψη του για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών εξέφρασε και ο Εμανουέλ Μακρόν, με ανάρτηση, μάλιστα, στα ελληνικά.

«Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς που ζούσαν στην Oυκραvία κοντά στην Μαριούπολη», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.

{https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1497714238537797635?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497714238537797635%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fpolitics%2Foukrania-ekprosopos-ypeks-gia-nekrous-omogeneis-pseydetai-i-rosia-exoume-apodeikseis}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.