ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας: Όχι σε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

14:52 - 01 Μαρ 2022 | Πολιτική
Κουτσούμπας: Όχι σε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας
Κανένα συμφέρον δεν έχει η Ελλάδα να στοιχίζεται πίσω από το ΝΑΤΟ, είπε στην ομιλία του ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ  τάχθηκε εναντίον της εμπλοκής της χώρας μας στην ουκρανική κρίση, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι πιθανός στόχος αντιποίνων όταν μάλιστα είναι γνωστές οι προειδοποιήσεις της ρωσικής πλευράς. Αναρωτήθηκε δε χαρακτηριστικά: Μήπως έχετε έτοιμη καμιά μονάδα να φύγει προς τα κει; Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί, ο κίνδυνος είναι άμεσος για τον ελληνικό λαό, είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ. Το δίλημμα δεν είναι ΝΑΤΟ ή Ρωσία, Ε.Ε ή Ρωσία, είπε ο κ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει  η παραμικρή εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε εκτενείς αναφορές στον πόλεμο της Γουγκοσλαβίας, για να επισημάνει ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν εγγυάται  την ακεραιότητα των χωρών, ενώ τάχθηκε κατά του εξοπλισμού της Γερμανίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι πίσω από ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ΗΠΑ και Κίνα μάχονται για την πρωτοκαθεδρία στο ληστρικό, καπιταλιστικό σύστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:57 - 01 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.