ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές φέτος λόγω πολέμου

09:59 - 04 Μαρ 2022 | Πολιτική
Εκλογές φέτος λόγω πολέμου
Δεδομένο ότι θα γίνουν τελικά φέτος οι εκλογές θεωρούν κυβερνητικές πηγές και πολιτικοί αναλυτές μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις ανατροπές που αυτή φέρνει σε όλους τους τομείς πολιτικής της Ευρώπης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που οδήγησε σε πρωτοφανείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανατρέπει τους ευρωπαικούς προϋπολογισμούς και φέρνει πληθωρισμό και περιορισμό του ρυθμού ανάπτυξης.
Η εξέλιξη αυτή απαιτεί ανασχεδιασμό της πολιτικής της κυβέρνησης, νέες παρεμβάσεις στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, νέα δημοσιονομική πολιτική. Επίσης επηρεάζει την εξωτερική πολιτική της χώρας εξαιτίας της ανατροπής της γεωπολιτικής ισορροπίας.

Με τέτοιου μεγέθους αλλαγές στο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, είναι λογικό και ενδεχομένως αναγκαίο να ζητήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανανέωση της λαϊκής εντολής και αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές επισπεύδονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει την επίσπευση των εκλογών και ότι αυτό που μένει να αποφασιστεί είναι αν θα γίνουν το φθινόπωρο ή πριν το καλοκαίρι.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας εκλήθησαν από το κόμμα για ενημέρωση.

Ο προβληματισμός σχετικά με το αν οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο ή την άνοιξη σχετίζεται με τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και με την προσπάθεια αποφυγής αρνητικών παραγόντων όπως είναι οι καλοκαιρινές πυρκαγιές και οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο που αυξάνονται το καλοκαίρι.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:45 - 04 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.