ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργαντάς: Αυξημένο κόστος στην αγορά, αλλά καμία έλλειψη σε αγαθά

14:40 - 26 Μαρ 2022 | Πολιτική
Γεωργαντάς: Αυξημένο κόστος στην αγορά, αλλά καμία έλλειψη σε αγαθά
Υπάρχει αυξημένο κόστος στην αγορά, αλλά δεν υπάρχει καμία έλλειψη σε αγαθά, τόνισε σήμερα (25/3) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός σημείωσε πως «ο ΦΠΑ έχει πέσει στo 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, ουσιαστικά στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των τροφίμων στη χώρα μας».

«Ειδικά για τους αγρότες θα δοθούν 200 εκατ. ευρώ για να περιοριστεί η επιβάρυνση από το κόστος παραγωγής που είναι πολύ μεγάλη. Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη παραγωγή στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Ο πόλεμος είναι στην 31η ημέρα του, όλο αυτό δημιούργησε μια αναταραχή στην αγορά, επειδή Ουκρανία και η Ρωσία είναι  οι μεγαλύτερες σιταγορές στον κόσμο. Οι αγορές θέλουν λίγο χρόνο να ρυθμιστούν, διότι υπάρχουν εναλλακτικές αγορές, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες», εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Υπάρχει επάρκεια σε όλα τα αγαθά και μεριμνούμε να υπάρχει και διαθεσιμότητα ισχυρίστηκε ο υπουργός και πρόσθεσε: υπάρχει αυξημένο κόστος στην αγορά αλλά καμία έλλειψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.