ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιασμοί: «Παράθυρο» Πλεύρη για διαγραφή των προστίμων στους 60+ ετών

19:16 - 30 Μαρ 2022 | Πολιτική
Εμβολιασμοί: «Παράθυρο» Πλεύρη για διαγραφή των προστίμων στους 60+ ετών
Τη δυνατότητα σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών επιλέξουν να εμβολιαστούν έστω και τώρα, να μην πληρώσουν το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ, ενδέχεται να παρέχει το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα (30/3) στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι εξετάζεται να υπάρχει κίνητρο στα άτομα άνω των 60 που θα εμβολιαστούν τώρα και βρίσκεται υπό συζήτηση αν θα πληρώσουν το πρόστιμο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την προαναφερθείσα τροπολογία, αναστέλλεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών. Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, είχε μια λογική γιατί από αυτούς του ανθρώπους κατά βάση πιεζόταν το ΕΣΥ.

Επανέλαβε, δε, ότι σε συνεννόηση με την Επιτροπή των Ειδικών ότι τα μέτρα που καταργούνται θα επανεξεταστούν. Επί του θέματος πρόσθεσε: «Να μετρήσουμε με την υποχρεωτικότητα πόσος κόσμος σώθηκε; Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να είναι υπό κατάληψη το υπουργείο του, ούτε να μπαίνουν πρόστιμα. Οι 300.000 άνθρωποι που εμβολιάστηκαν; Τι άλλαξε από τον Γενάρη με τις ΜΕΘ; Ότι από τον Νοέμβρη και μετά χάρη στην υποχρεωτικότητα έχουμε εμβολιαστική κάλυψη στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα το συζητήσουμε αυτό κάποια στιγμή;».

Συνεχίζοντας, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε: «Η υποχρεωτικότητα έσωσε ζωές γιατί το σύστημα υγείας είχε αντοχές που φτάσαμε στα όρια και ξεπεράσαμε. Και στους άνω των 60 καθώς εκτιμάται ότι στο κομμάτι των κλινών ΜΕΘ έχει υπάρξει αποκλιμάκωση, εκτιμούνται οι ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας και ότι πηγαίνοντας στο καλοκαίρι θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Ναι, από 15 Απριλίου δεν θα πληρώνονται (τα πρόστιμα) και δεν σας κρύβω ότι μπορεί να υπάρξει κίνητρο σε αυτούς που θα πάνε να το κάνουν να μη πληρώσουν τα πρόστιμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.