ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Στα όρια των αντοχών μας όσα μέτρα πάρουμε

22:10 - 30 Μαρ 2022 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Στα όρια των αντοχών μας όσα μέτρα πάρουμε
«Η κυβέρνηση δεν θα φεισθεί κανενός όπλου που θα χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί η τεράστια κρίση του πληθωρισμού. Όμως, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι στα όρια των αντοχών μας και όχι παραπάνω, γιατί θα το πληρώσουμε πολύ ακριβότερα και δεν πρέπει να τα ξοδέψουμε όλα αμέσως, διότι κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτό».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας απόψε (30/3) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σχετικά με τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα. «Προφανώς οι αυξήσεις είναι τεράστιες, η πίεση στο εισόδημα είναι μεγάλη, ο πόνος του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλος. Αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και με πρόγραμμα, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός, δεν πρέπει να κάνουμε λάθος», πρόσθεσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή έχουμε κάνει και κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους που έχουν γίνει ποτέ. Έχουμε βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία», ενώ συμπλήρωσε με έμφαση: «Τίποτα δεν αφήνουμε χωρίς έλεγχο, τίποτα απολύτως».

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο υπουργός σημείωσε: «Κάνουμε ελέγχους, βάζουμε πρόστιμα πολύ μεγάλα, προσπαθούμε να ελέγξουμε την αγορά όσο γίνεται περισσότερο, αλλά από την άλλη πρέπει τα μέτρα που θα λάβουμε και λαμβάνουμε να είναι στα όρια του προϋπολογισμού μας, σε αυτό που αντέχουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.