ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρουλάκης από Δελφούς: Είμαστε η εναλλακτική δύναμη-Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή

14:59 - 07 Απρ 2022 | Πολιτική
Ανδρουλάκης από Δελφούς: Είμαστε η εναλλακτική δύναμη-Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή
Μήνυμα στον ελληνικό λαό για ισχυρή εντολή στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν έστειλε από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαχώρισε πλήρως τη θέση του απο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας παράλληλα τις δικές του προτάσεις στα κρίσιμα ζητήματα που "καίνε" τη χώρα.

Η συζήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον δημοσιογράφο του Bloomberg, Νίκο Χρυσολωρά άνοιξε με το ερώτημα του ονόματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: "Στις 8 Μαϊου θα συναποφασίσουμε με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για το όνομα που θα κατέβουμε στις επόμενες εκλογές", απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης και η ερώτηση που ακολούθησε είναι προφανής:

"Θέλετε, όμως, εκλογές; Χρειάζεται η χώρα πρόωρες εκλογές; Η αντιπολίτευση σας κατηγορεί ότι δεν παίρνετε θέση"

"Μόνο εμείς έχουμε σαφή άνοδο στις δημοσκοπήσεις. Εμένα με συμφέρει να πάμε σε εκλογές. Αλλά τι σημαίνει "ζητάμε εκλογές"; Προφανέστατα θέλω εκλογές, αλλά είτε τις ζητώ είτε όχι, θα τις κάνει ο Πρωθυπουργός όποτε θέλει", απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι θεωρεί στείρα τη λογική να ζητάει κάθε μέρα εκλογές.

"Αυτά είναι ψευτοδιλήμματα και δεν αφορούν τον ελληνικό λαό", υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας:

"Τον λαό τον νοιάζουν οι προτάσεις μας για το ενεργειακό, αλλά και για το νέο ΕΣΥ. Η Ιταλία έχει 10% κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Υγεία και η Ελλάδα 4,5%.

Τον λαό τον νοιάζει ο σχεδιασμός. Για να μην καίγεται η μισή Ευβοια και να μην προκαλείται χάος στην Αθήνα όταν χιονίζει.

Το μεγαλύτερο θέμα της Ελλάδας είναι το δημογραφικό. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για το στεγαστικό. Στα πρότυπα της Πορτογαλίας πρέπει να τρέξουμε πρόγραμμα με φτηνά ενοίκια για τους νέους Έλληνες.

Η Ελλάδα έχει εντάξει 100 μόνο σπίτια στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η Πορτογαλία έχει εντάξει πάνω από 20.000

Δημογραφικό, Υγεία, Παιδεία, Ψηφιακή Σύγκλιση, Ενέργεια.

Αν ήμουν ο Πρωθυπουργός αυτά θα έκανα. Εκεί θα αξιοποιούσα τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά νοιάζουν τον ελληνικό λαό".

1649330208102

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν αξιοποίησε σωστά τα κονδύλια για την πανδημία και τώρα έχει ξεμείνει από καύσιμα:

"Τα 43 δισ. του κ. Μητσοτάκη δεν έπιασαν τόπο. Δώσαμε χρήματα ανεξέλγκτα, με λάθος τρόπο και σήμερα ο Πρωθυπουργός λέει πως δεν έχει καύσιμα".

Κληθείς να εξηγήσει ποιοι ακριβώς ήταν οι λάθος χειρισμοί απάντησε:

"Ο σχεδιασμός με τις Επιστρεπτέες προκαταβολές έγινε λάθος: 6,5 δισ. τα χαρίζουμε. Τα κριτήρια ήταν λάθος. Πήραν χρήματα επιχειρήσεις που δεν τα χρειάζονταν.

Έκοψαν το φόρο κληρονομιάς. Είναι προτεραιότητα μιας χώρας να δοθει ελάφρυνση σε ανθρώπους με περιουσίες 4 εκατ. ευρώ;

Μοιράζω ώστε να μπορώ να πάρω πίσω. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε.

Την ίδια ώρα η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ διαφορετική από τη δική μας και δεν θα τον ακολουθήσουμε".

"Μήπως είναι πολύ έντονο το ύφος σας; Με ποιον θα συνεργαστείτε μετά τις εκλογές;" ρωτήθηκε με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Ανδρουλάκης:

"Είναι έντονο το ύφος γιατί υπάρχουν ριζικές διαφωνίες: Στα ενεργειακά ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε πολύ λάθος πολιτική και τώρα την πληρώνουν οι πολίτες.

Επίσης, τα μέτρα που λαμβάνει δεν είναι τολμηρά και εμείς έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουμε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Ιδεολογικά και στρατηγικά διαφωνούμε με τη ΝΔ και παράλληλα η αντιπολίτευση έχει προσφέρει μια πολύ άσχημη εμπειρία.

Απέναντι στο τανγκό Μητσοτάκη- Τσίπρα, ερχόμαστε την 1η Κυριακή ζητώντας ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, που θα αλλάξει την προοπτική του τόπου.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο εμείς ερχόμαστε και ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Εμείς πάμε μπροστά με σοβαρό πρόγραμμα και νέα πρόσωπα. Θέλουμε να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό μία αξιόπιστη επιλογή διακυβέρνησης".

Ο κ. Ανδρουλάκης πέρασε σαφές μήνυμα πως φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα και πως θελει να επενδύσει πάνω στη δημοσκοπική άνοδο που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ για να φτάσει τελικά σε ποσοστά που θα τον κάνουν Πρωθυπουργό. Υπογράμμισε πως μπορεί να προσφέρει ισχυρή ηγεσία στις κρίσιμες αυτές περιόδους, κάνοντας αναφορές και στα εθνικά θέματα. Δήλωσε πως με αφορμή τη ρωσική εισβολή της Ουκρανίας η Ελλάδα πρέπει να θέσει τα δικά της ζητήματα και να καταγγείλει τις πρακτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 07 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.