ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαννακοπούλου: Χρειάζονται γενναία μέτρα και συνολικό σχέδιο στήριξης

17:46 - 12 Απρ 2022 | Πολιτική
Γιαννακοπούλου: Χρειάζονται γενναία μέτρα και συνολικό σχέδιο στήριξης
Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση Κοινοτικών Οδηγιών, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα Γιαννακοπούλου στην τοποθέτηση της, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φρικαλεότητες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και την ενδεχόμενη χρήση χημικών από τους επιτιθέμενους, στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ελληνική οικονομία και στο αποτέλεσμα των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής του Δυτικού Τομέας της Αθήνας, είπε:

«Καθημερινά έρχονται στο φως πληροφορίες, για βιασμούς ακόμα και μωρών, για ανηλεείς βομβαρδισμούς, για ισοπέδωση πόλεων και γενικότερα για τη χρησιμοποίηση τακτικών που παραπέμπουν σε τακτικές των ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εσχάτως κυκλοφορούν και φήμες για πιθανή χρήση χημικών στη Μαριούπολη των 100.000 ελληνόφωνων.

Ο κ. Πούτιν συνεχίζει να αδιαφορεί με τη παγκόσμια κατακραυγή ως γνήσιος εκφραστής του ολοκληρωτισμού, του αναθεωρητισμού, των εγκλημάτων πολέμου που πραγματοποιούνται κοντά δύο μήνες.

Δεν πρέπει σιωπούμε, δεν πρέπει συμψηφίζουμε, δεν πρέπει να αναζητούμε σημεία ισορροπίας ανάμεσα στον βιαστή και τον βιαζόμενο. Πρέπει για άλλη μια φορά με καθαρή φωνή πρέπει να πούμε χωρίς αστερίσκους: Ρώσοι σταματήστε τη βάρβαρη εισβολή, σταματήστε τα συνεχή εγκλήματα πολέμου!»

Ενώ αναφερόμενη στην ακρίβεια που ταλανίζει την κοινωνία, τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή η ακρίβεια έχοντας ξεκινήσει ένα ράλι αρκετούς μήνες πριν τον πόλεμο και τώρα απογειωμένη τόσο στην ενέργεια όσο και στοιχειώδη καταναλωτικά προϊόντα φέρνει σε τεράστια αδιέξοδα το μέσο νοικοκυριό στην χώρα μας. Το λέμε συνέχεια από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το λέμε με όλη την δύναμη της φωνής μας : Χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο οικονομικής στήριξης έστω καθυστερημένα, έστω τώρα. Ο πληθωρισμός έχει φτάσει το 8.9% και καλπάζει. Αυτή η κατάσταση πολύ απλά δεν αντέχεται. Χρειάζονται γενναία μέτρα, χρειάζεται συνολικό σχέδιο και αυτό δεν το βλέπουμε. Δεν βοηθούν αποσπασματικά μέτρα που μάλιστα λαμβάνονται ετεροχρονισμένα αφού ουσιαστικά όταν εξαγγέλλονται όταν την όποια επίδραση την έχει ήδη απομοιώσει η αύξηση του πληθωρισμού.»

Τέλος σχετικά με το αποτέλεσμα των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών η κα Γιαννακοπούλου, ανέφερε:

«Αυτή την ώρα στη Γαλλία παίζεται το μέλλον της Ε.Ε, της Δημοκρατίας, της πορείας ενοποίησης. Παίζεται αν στη Γαλλία θα επανεκλεγεί ο Μακρόν ή μια κλασσική ρατσίστρια, ακροδεξιά πολιτικός που το τελευταίο διάστημα φόρεσε τη στολή του φιλολαϊσμού δίνοντας ρέστα λαϊκισμού, πλειοδοσίας για παροχές, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών. Αυτή την ώρα είμαστε με τον Μακρόν και είναι σημαντικό που οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ήδη έχουν δηλώσει το ίδιο συναισθανόμενες την κρισιμότητα της επιλογής των Γάλλων και τα διακυβεύματα της στιγμής.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.