ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα

17:49 - 14 Απρ 2022 | Πολιτική
"Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, με ζητούμενο την διατύπωση μιας πειστικής πρότασης διακυβέρνησης που θα συνομιλεί και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην κοινωνία" δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον "Flash 99.4" της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στις γαλλικές εκλογές, ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε "σημαντική την άνοδο της αριστεράς, που διεκδίκησε επί ίσοις όροις την είσοδο στο δεύτερο γύρο" αλλά παράλληλα "πολύ επικίνδυνη" την "εδραίωση της ακροδεξιάς στο κέντρο του πολιτικού συστήματος της Γαλλία", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η ατζέντα της ακροδεξιάς κυριάρχησε προεκλογικά".

"Οι αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη πρέπει να αποτελέσουν αντίβαρο στο νέο-σωβινισμό που αναδύεται ως απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και σε μία πολιτική ελίτ που έχει αποσυνδεθεί πλήρως από τις αγωνίες της κοινωνίας" σχολίασε.

"Η αγωνία, η ανασφάλεια και ο φόβος των πολιτών στην χώρα μας, διογκώνονται μήνα με τον μήνα" υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, επισημαίνοντας: "Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα, ενώ τα δεδομένα για την διαφαινόμενη κρίση ήταν γνωστά εδώ και πολλούς μήνες, όπως κατ' επανάληψη τονίσαμε στις παρεμβάσεις μας στη Βουλή".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι η αριστερή προοδευτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει την κοινωνική δυσαρέσκεια με θετικό τρόπο και να της δώσει προοδευτική προοπτική" δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: "Θα βγούμε από το συνέδριό μας πολύ πιο δυνατοί".

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.