ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχάροβα κατά Αθήνας: Σας βοηθήσαμε κι εσείς απελαύνετε Ρώσους διπλωμάτες

18:36 - 22 Απρ 2022 | Πολιτική
Ζαχάροβα κατά Αθήνας: Σας βοηθήσαμε κι εσείς απελαύνετε Ρώσους διπλωμάτες
Επίθεση κατά της Ελλάδας για την απέλαση Ρώσων διπλωματών εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μέσω του λογαριασμού της στο Telegram, η Ζαχάροβα αναφέρει ότι το ενώ η Μόσχα βοήθησε τη χώρα να αποκτήσει την ανεξαρτησία της το 1941, τώρα με την εν λόγω επιλογή η Ελλάδα σχεδόν μηδενίζει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Υπογραμμίζοντας τη βοήθεια που έχει στο παρελθόν προσφέρει η Μόσχα στην Ελλάδα, ανέφερε και την υποστήριξη που έστειλε πέρυσι την περίοδο των πυρκαγιών.

Αφορμή για τη νέα επίθεση η απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας, την οποία η Ζαχάροβα συνδέει με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα την ίδια περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως personae non gratae 12 μέλη διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας στην Ελλάδα, με τη Ζαχάροβα στην ανάρτησή της στο Telegram να συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των Ναζί το 1941, διερωτώμενη αν η επιλογή ήταν συμπτωματική ή επρόκειτο για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

zaxarova

Η ανακοίνωση της Ζαχάροβα

«Το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας, με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας», ανέφερε επίσης η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», τονίζει, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Μάλιστα, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών για λόγους ευρωατλαντικής αλληλεγγύης διαγράφουν το κοινό παρελθόν των δύο λαών. «Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, τελικά το ποιον τιμά κανείς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους. Είναι κακό που στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτήν την κυρίαρχη επιλογή», σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:29 - 22 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.