ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αντιπολιτευτικά «βέλη» κατά του Μητσοτάκη για το Τατόι

16:26 - 26 Απρ 2022 | Πολιτική
Τα αντιπολιτευτικά «βέλη» κατά του Μητσοτάκη για το Τατόι
Τα πυρά της αντιπολίτευσης προσέλκυσε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σκωτία, όπου θα συζητήσει τους τρόπους αξιοποίησης του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι με τον πρίγκηπα της Ουαλίας, Κάρολο.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων.

Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

Το νέο “unfair” της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ επισημαίνει:

«Αν ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά ιδέες για το κτήμα Τατοΐου, δεν ήταν ανάγκη να τις αναζητήσει στη Σκωτία και σε συναντήσεις με πρίγκιπες.

Θα μπορούσε να τις βρει στις προτάσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής, που εδώ και χρόνια διεκδικούν την αξιοποίηση του κτήματος προς όφελος του λαού όλου του Λεκανοπεδίου, μαζί με την αποκατάσταση και προστασία του παρακείμενου δάσους.

Όλα τα άλλα παραπέμπουν σε επιχειρηματική εκμετάλλευση -με όποια “βιτρίνα” κι αν εμφανιστεί- κι αξιοποίηση για “λίγους και εκλεκτούς” μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, παρουσιάζοντας το σχετικό σχέδιο».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 26 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.