ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

13:19 - 02 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη
Αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν μπορεί να συνεχιστεί, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που μίλησε σήμερα (02.05.2022) για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωσή τους.

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Επανέλαβε ότι αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση για τους λογαριασμούς ρεύματος και τις τιμές ενέργειας, η Ελλάδα θα πράξει μόνη της.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, πως θα καταθέσει τροπολογία για να μην πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 «είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος» και σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», τόνισε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση και τη βίλα του στη Τζιά, ζήτημα που αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, πριν αναλάβει τη ΔΕΗ, ο νυν επικεφαλής της εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα στο εξωτερικό, με μισθό σχεδόν 500.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα αποφάσισε να τα επενδύσει σε ακίνητο στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.