ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Ο Πρωθυπουργός αποφασισμένος να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

09:50 - 04 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Βορίδης: Ο Πρωθυπουργός αποφασισμένος να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Για τα όσα ακούγονται για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση των τιμών στην ενέργεια μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη (4/5).

Στο σχόλιο του ότι βάσει όσων ακούγονται, οι τιμές του ρεύματος θα φτάσουν στην προ κρίση εποχή, ο Μάκης Βορίδης απάντησε πως «ό,τι ακούγεται δεν είναι κάτι που προέρχεται από την κυβέρνηση».

Σημειώνοντας πως, δεν γνωρίζει καθόλου το περιεχόμενο των μέτρων, είπε πως «είχα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα, η οποία αφορούσε το υπουργείο μου, εκεί τον είδα αποφασισμένο και σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει την επίπτωση που υπάρχει από αυτήν τη μεγάλη αύξηση στην ενέργεια».

«Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι η σιγουριά του», συμπλήρωσε σχετικά, παρατηρώντας πως με τα υπάρχοντα μέτρα στους λογαριασμούς του ρεύματος, «στα 2/3 των λογαριασμών μένει ένα 20% να πληρωθεί».

«Χωρίς να είμαι ειδικός, έχω καταλάβει πως υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα», σημείωσε, δηλώνοντας άγνοια για το χρόνο της παρέμβασης, το αν θα έχει ή όχι αναδρομική ισχύ και το πόσο αποτελεσματική θα είναι.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, είπε πως «δεν μπορείς να λες ότι, τα 4 δισ. που δόθηκαν δεν είναι τίποτα. Δεν μπορεί αυτό να μηδενίζεται και να λες δεν κάνετε τίποτα».

Επαναλαμβάνοντας πως και ο ίδιος αναμένει τις αποφάσεις για τα μέτρα για την ενέργεια, τόνισε πως «μεταφέρω την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει αυτήν την ακρίβεια».

Ερωτηθείς, τέλος, για τυχόν αλλαγές στον εκλογικό νόμο, είπε πως «ελπίζουμε  σήμερα να ανέβει σε διαβούλευση το σχέδιο για την αξιολόγηση, για νέο εκλογικό νόμο, δεν μπορώ να σας πω τίποτα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.