ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις για μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος- Ανακοινώσεις Μητσοτάκη

19:02 - 04 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις για μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος- Ανακοινώσεις Μητσοτάκη
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου προαναγγέλλουν άμεσες εξελίξεις σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν για να μειωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.

"Ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και έρχονται να προστεθούν στο "ψαλίδι" που πόσταρε με νόημα στα social media ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Οι ανακοινώσεις συνεπώς θα γίνουν εκτός απροόπτου αύριο (5/5) από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την Παρασκευή τα μέτρα θα εξειδικευθούν από τους υπουργούς.
 
Προηγήθηκαν όπως είναι σαφές πολλές και μαραθώνιες συσκέψεις για να βρεθεί το πλαίσιο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι σε πολλές περιπτώσεις δυσβάσταχτοι και η κυβέρνηση έχει μεγάλο πολιτικό κόστος.Οι δημοσκοπήσεις το αποτυπώνουν και η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη.
 
Ο Πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του και τους αρμόδιους υπουργούς προσπάθησαν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές και οι λογαριασμοί να είναι εφικτό να πληρωθούν από τους πολίτες, που αναμένουν φυσικά με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με παράλληλη αποζημίωσης της διαφοράς που θα προκύπτει για τους παραγωγούς από το κράτος. Επίσης στο τραπέζι είναι και μια νέα επιταγή ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα παραμείνει η απευθείας έκπτωση στους λογαριασμούς.
 
Όσο για τις πολιτικές προεκτάσεις του ζητήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και το ΚΙΝΑΛ πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας. Από το Μαξίμου έγινε γνωστό πως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα θα πραγματοποιηθεί μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις.
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Τελευταία τροποποίηση στις 19:12 - 04 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.