ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα στην ελευθερία Τύπου

11:33 - 06 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Οικονόμου: Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα στην ελευθερία Τύπου
«Η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις πολλών χωρών με μεγάλη παράδοση και ταυτόχρονα υπολειπόμενη ελαχίστων όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου με βάση τα πορίσματα της έκθεσης του Media Pluralism Monitor, το οποίο τελεί μάλιστα υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου θέλησε έτσι να απαντήσει στην πρόσφατη έκθεση της ΜΚΟ «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» που κατατάσσει τη χώρα στην 108η θέση, καταγράφοντας πτώση 38 θέσεων.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει: «Σε πείσμα όσων δεν χάνουν ευκαιρία να κατασυκοφαντήσουν την Πατρίδα μας, διαβάλλοντας παράλληλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τους λειτουργούς του Τύπου, τα πορίσματα της έκθεσης του Media Pluralism Monitor (υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης) δείχνουν ότι, όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις πολλών χωρών με μεγάλη παράδοση και ταυτόχρονα υπολειπόμενη ελαχίστων. Μάλιστα, με τις νέες μας νομοθετικές πρωτοβουλίες οι επιδόσεις της χώρας μας θα βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες. Η αλήθεια είναι απλή και δεν σκιάζεται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.