ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Εκλογική νίκη σε 12 μήνες- Επενδυτική βαθμίδα το 2023

14:06 - 08 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Εκλογική νίκη σε 12 μήνες- Επενδυτική βαθμίδα το 2023
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην ολοκλήρωση του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες, ενώ έθεσε ως εθνικό στόχο την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι και την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας το 2023.

«Ανεβαίνω ξανά στο βήμα για μία σύντομη παρέμβαση για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. Θυμήθηκα το πρώτο συνέδριο της ΝΔ που είχα την τιμή να συμμετάσχω ως νεαρός παρατηρητής το 1986. Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή», ανέφερε ανεβαίνοντας στο βήμα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στους υποστηρικτές και μέλη της ΝΔ που ταξίδεψαν από την περιφέρεια: «Επιτρέψτε μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ταξίδεψαν από μακριά, από τον τόπο τους. Από τον Έβρο και την Κρήτη, έως τα Γιάννενα και τη Ρόδο. Σας χειροκροτώ ξεχωριστά και σας ευχαριστώ. Εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία, εσείς κάνατε αυτή την παράταξη τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά δύναμη σε όλη την Ευρώπη. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό τον αγώνα για την ανόρθωση της χώρας». 

Επίσης είπε ότι η ΝΔ κατάφερε να μείνει «όρθια ακόμα και όταν κλονίζονταν παραδοσιακές εκλογικές δυνάμεις. Περάσαμε κι εμείς από δύσκολες στιγμές. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο 40% γιατί ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Δεν πάψαμε ποτέ να βρισκόμαστε εκεί που λέει και το σύνθημά μας, δίπλα σε κάθε πολίτη».

Εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εθνικός στόχος μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας. Να κλείσει αυτό το δραματικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από μια δεκαετία. Εντός 2023 να πετύχουμε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα», είπε προσθέτοντας ότι μέσα στον επόμενο χρόνο οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης θα ενισχύσουν την απασχόληση.

Επίσης, μίλησε για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η Υγεία, η αναγέννηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, αλλά και η Παιδείας, με νέο νομοσχέδιο για ανοικτά πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας και της Ευρώπης: «Οι εξελίξεις θέλουν πλέον την Ελλάδα διεθνή κόμβο, γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων, και ταυτόχρονα παραγωγό ενέργειας, είτε από ΑΠΕ είτε από υδρογονάνθρακες. Και η Ελλάδα θα αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει». 

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς μια χώρα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία», συμπληρώνοντας ότι η χώρα δυνάμωσε και αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες της χώρας. «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και «σε μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα έχω την τιμή να μιλήσω στο Κογκρέσο. Και την Πέμπτη η Βουλή θα επικυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ» επισήμανε ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νοεφύτου ότι «στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά».

«Πράγματι η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Η άποψη της Ελλάδος στην Ευρώπη σήμερα μετράει. Ήμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις», τόνισε.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαπίστωση πως «στο διάστημα που ακολουθεί ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, θα είναι η πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Τορπιλίζοντας τη θέση της χώρας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον».

Τόνισε επίσης ότι «στις σημερινές συνθήκες ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη». 

Και συνέχισε: «Δυστυχώς και στην πρόσφατη κρίση που απορρέει από την απροκάλυπτη εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του. Κοινωνικό σαμποτάζ. Επιστρατεύει αδίστακτα ψέματα. Κατασκευάζοντας μια εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδος που μόνο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βλέπει, υποσχόμενος ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ανακουφίσει έναν πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται" προσέθεσε και σημείωσε ότι "αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις γεννούν πλαστές προσδοκίες».

Ακόμα είπε: «Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε. Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυξάνουμε γενναία τον κατώτατο μισθό, είναι ψίχουλα απαντάνε. Οργανώνουμε δωρεάν εμβολιασμούς. Δεν υπάρχουν τα εμβόλια λένε. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους. Βοηθάτε τους έχοντες και κατέχοντες απαντούν. Φέρνουμε Rafale και φρεγάτες. Ούτε γραβάτες, ούτε φρεγάτες η άλλη πλευρά. Εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 08 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.